Naamwand aangevuld met 2 namen

 

Wageningen
1 december 2014

 

De Naamwand van het Monument voor de Gevallenen met de namen van Wageningse burgerslachtoffers (die op 20 september 2013 is onthuld) is aangevuld met twee ontbrekende namen en er is een overlijdensdatum aangepast.

Burgemeester Van Rumund: “We zijn graag volledig met deze lijst, dus het is belangrijk dat deze namen toegevoegd zijn. We zijn blij dat firma Buddingh deze aanvulling kosteloos heeft uitgevoerd. Zonder hen was de Naamwand van het monument er niet gekomen.

Onderzoek wees uit dat Jan Hendrik Willemsen en Neeltje van der Meulen – van Zessen ook op de Naamwand konden worden toegevoegd.

Aanbrengen namen door Buddingh

Op de Naamwand van het monument aan de Costerweg staan Wageningse burgerslachtoffers die tijdens de periode 10 mei 1940 en 2 september 1945 door oorlogshandelingen zijn omgekomen. Te denken valt bijvoorbeeld aan concentratiekampen, bominslagen, granaataanvallen, evacuatie, verzetsactiviteiten en gedwongen tewerkstelling elders.

De vier granieten platen met de namen zijn beschikbaar gesteld door de firma Buddingh Natuursteen te Veenendaal, een steenhouwerij met Wageningse wortels. Het graveren en herstellen in het graniet is een tijdrovende klus, de graveerder is er enkele uren mee bezig geweest.

De namen van de Wageningse Burgerslachtoffers kunt u vinden via onderstaande link.

Wageningse Burgerslachtoffers