Presentatie boekje HerinneringsStenen

 

De stichting Joods Erfgoed Wageningen en omgeving heeft een boekje samengesteld  met gegevens over de personen welke voorkomen op de zesendertig HerinneringsStenen die in 2012 en 2013 geplaatst zijn in Wageningen.

Overhandiging boekje HerinneringsStenen aan burgemeester Van Rumund door prof. Elzas Foto: Arie de Koning
Overhandiging boekje HerinneringsStenen aan burgemeester Van Rumund door prof. Elzas
Foto: Arie de Koning

Het eerste exemplaar werd  woensdagmiddag
9 september 2015 uitgereikt aan burgemeester Van Rumund van Wageningen. Prof. Elzas – voorzitter JEW – memoreerde tijdens zijn toespraak over de goede samenwerking met de gemeente Wageningen bij het plaatsen van de HerinneringsStenen.

Het boekje bevat niet alleen gegevens over de personen maar ook twee aanbevolen wandelingen    – van Steen naar Steen –  met tijdsduur en afstand.

In 2011 heeft de stichting Joods Erfgoed Wageningen en omgeving zich voorgenomen, hierin gesteund door burgemeester G.J.M. van Rumund, historisch belangrijke plekken van Joodse oorsprong in de stad te markeren met een granieten stoeptegel met inscriptie, zodat volgende generaties zich een beeld zullen kunnen vormen van dat deel van de geschiedenis van de stad.

Een klein deel van de HerinneringsStenen zijn gelegd ter nagedachtenis aan Joodse Wageningse inwoners die werden vermoord in de Nazikampen.